Pub Niska
plåtbröd av högklassiga råvaror

Pub Niska är ett koncept framtagen av Michael. Vi finns i Sjökvarteret i Mariehamn. Pub Niska serverar plåtbröd – pizza på högklassiga råvaror – och har tydliga ledstjärnor för verksamheten. Priserna ska vara rimliga och råvarorna ska hålla hög kvalitét, dessutom gillar vi det lokala. Det betyder bland annat att vi kokar vår egna tomatsås och att osten kommer från Ålandsmejeriet.

Pub Niska har fått sitt namn efter Algoth Niska, en på sin tid legendarisk smugglarkung, och den speciella inredningen i hamnsjåar-stil har planerats och byggts av den åländska tusenkonstnären Sture Ahlström.

Pub Niska finns även i Åbo och till sommaren öppnar vi en sommar restaurang i Ekenäs! Vi arbetar på att utvidga vår franchiseverksamhet. Hugade företagare utbildas i Niska-andan och kan sedan öppna egna Niska-restauranger.

 

 

Är du sugen på att starta din egen Pub Niska?

Franchise- Var din egen chef

Pub Niska är ett koncept framtagen av den kända kocken Michael Björklund. Michael är den enda kocken som vunnit Årets Kock tävling i båden Finland och Sverige. För allmänheten är han känd från TV:n där han varit med i bl a  Stömsö. Mat så in i Norden och Strandhugg.

På Pub Niska serverar vi Plåtbröd, en nordisk variant av pizza. Vi använder oss enbart av högklassiga råvaror och kokar till och med vår tomatsås själva. Allting är ”äkta vara”, inga konserver.

Konceptet har utvecklats och testats på Åland. Sommaren 2012 öppnades en franschise Pub Niska i Åbo.

Kundmottagandet har varit väldigt positivt och vi får ofta höra av våra kunder att våra plåtbröd är den bästa pizzan de någonsin ätit. Pub Niska har blivit ett känt koncept och våra kunder frågar ofta om vi inte skall öppna någon Pub Niska restaurang i deras hemstad.

 

Vad är franchise?

Franchise är ett långsiktigt samarbete där ägaren av ett koncept (franchisegivaren) säljer ut licenser till franchisetagare att driva sin egen verksamhet baserad på franchisegivarens varumärke. Verksamheten finansieras, ägs och drivs av franchisetagaren själv, som också tar både hela risken och hela vinsten. Som kompensation för detta tar franchisegivaren ut en royalty som kallas franchiseavgift.

Det är enkelt att starta en Pub Niska. Det finns två varianter av Pub Niska, den ena är en renodlad ”pizza” restaurang, inred i Pub Niska stil, det andra är att man redan driver en restaurang och vill komplettera sitt utbud och locka fler kunder till sin restaurang genom att plocka in Pub Niskas sortiment i menyn.

I båda fallen får man tillgång till ett väl utprovat affärskoncept bestående av bl a produkt, inköpskanal samt råd och vägledning för att organisera verksamheten. Det krävs inte så mycke förkunskaper då vi även kan bistå med inlärning. Vi förutsätter att du använder din lokalkännedom för att skaffa lokaler med bra läge som passar för verksamheten. Men vi är själklart också med och kvalitetssäkrar detta innan du ingår hyresavtal med fastighetsägaren.

Marknadsområdet för en Pub Niska restaurang bör bestå av minst 8000 människor inom en radie av 5 km.

 

Vad kräver vi?

Franchisetagaren skall ha en ordnad ekonomi, samarbetsförmåga, viljan att lära sig nytt, viljan att vara med och utveckla konceptet, viljan att göra kunden nöjd.

Med kunden i fokus och att alltid leverera produkter av högsta kvalitet finns alla förutsättningar för att lyckas.

 

Vill du vara med och ta din del av framgången?

Kontakta Thomas Strandvik, VD på Niska Export Ab

040 4864666 eller niska@aland.net

Hitta till Pub Niska

Pub Niska, Sjökvarteret, 22100 Mariehamn

+358 (0)18 19151, niska@aland.net

 

Våra öppettider:
Vi har öppet maj-september

Välkommen åter!
 

Bilder från Pub Niska